Praktijk Digna Schenk

Digna heeft naast Biodanza een praktijk die geheel in het teken staat van Zijnsoriëntatie.

Wat is Zijnsoriëntatie?

Letterlijk betekend Zijnsoriëntatie: oriëntatie op ‘Zijn’. Zijn staat hier voor de non-duale open werkelijkheid, de grond van alles wat is. Als ik dit zo opschrijf dan schieten de vraagtekens misschien nog steeds uit je hoofd.
Simpeler gezegd zou ik de ‘Zijn’ en ‘doen’ tegenover elkaar kunnen zetten. In ons dagelijkse leven handelen we vaak vanuit de ‘doe-modus’. We staan dan niet stil bij dat wat we doen. We rennen als het ware door het leven. We gaan naar ons werk, zonder de weg er naar toe werkelijk te beleven. We douchen, kleden ons aan en drinken een kop koffie, waar we ons nauwelijks bewust van zijn.
Zou je je van moment tot moment bewust zijn, dan zou de open, frisse en heilige aard van de werkelijkheid zich aan je tonen. Je zou op diep niveau genieten van elk eenvoudig moment. Het drinken van een kop thee, de glinstering van de opkomende zon in de ochtend, de glimlach van de kassajuffrouw in de supermarkt, of het mooie gesprek met je geliefde. Zonder jou of mijzelf tekort te doen, veel van de schoonheid die zomaar voor het oprapen ligt, ervaren we niet. We zijn eenvoudigweg te veel in de ‘doe’ modus.
Zijnsoriëntatie nodigt je uit om je te herinneren wie je van nature bent, om te ontdekken hoe jij vanuit jouw authenticiteit het leven vorm wilt geven. Daarvoor is het noodzakelijk dat je je bewust leert afstemmen op het huidige moment. Om de levendige en heilige aard van de werkelijkheid te herkennen.

Pad van Levenskunst

Zijnsoriëntatie kent een prachtige visie die schatplichtig is aan het Tibetaans boeddhisme en tegelijkertijd volop geworteld is in de westerse samenleving met alle kennis en ervaring die daarbij hoort.
Zoals gezegd: Zijnsoriëntatie betekent letterlijk ‘je oriënteren op Zijn’. Je neemt niet langer de werkelijkheid die je in de loop van je leven geconstrueerd hebt, als uitgangspunt, maar je oriënteert je op de werkelijkheid zoals die van nature is: open, onbegrensd en compleet.

In de afstemming op deze fundamentele werkelijkheid ervaar je dat jouw aard, van zichzelf, al volkomen open is. Als je je gewoontepatronen en oude referentiekaders loslaat, blijk je vrij te zijn en de beschikking te hebben over een oneindig scala aan mogelijkheden tot creatief handelen in de veelheid van menselijke situaties en relaties.

Praktijk Digna Schenk staat in het teken van herinnering aan wie jij ten diepste bent. Tevens word je steeds opnieuw uitgenodigd om te ontdekken wat je ècht wilt en al doende uit te vinden hoe je dit in je dagelijks leven vorm wilt geven.

Individuele begeleiding

Digna geeft individuele begeleiding; om te ontdekken op welke wijze jij je leven vorm wilt geven of problemen waar jij tegenaan loopt in het leven vanuit een hogere visie te benaderen, opdat het licht erop kan schijnen en door middel van helderheid het probleem kan transformeren.

Zijnsgeoriënteerde meditatie

Digna geeft Zijnsgeoriënteerde meditatie; om in een groep te oefenen om plaats te nemen in het huidige moment, in Zijn. Dit is de basis van Zijnsoriëntatie. Het is heel vreugdevol om samen te mediteren en op die wijze jezelf steeds beter te leren kennen in de natuurlijke aard.

Retraites

Digna geeft retraites; om langere tijd bewust-aanwezig-zijn te beoefenen. De rijkdom die oplicht als je in retraite gaat is ongekend. Het is super fijn om een aantal dagen in stilte te zijn, te mediteren, visualisatie oefeningen te doen om op die wijze jezelf in je natuurlijke aard te leren kennen. De wijsheid die oplicht is voor veel deelnemers enorm transformerend in hun dagelijkse leven.

Kijk voor meer informatie op DignaSchenk.nl 

Theme: Overlay by Kaira Digna Schenk-Hofstee
Amsterdam