Digna

Mijn naam is Digna Schenk. In het jaar 2001 maakte ik voor het eerst kennis met Biodanza. Dat was tijdens het Eigentijds Festival, een jaarlijks terugkerend festival waar vele activiteiten plaats vinden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Al bij de eerste kennismaking wist ik dat ik Biodanza wilde doorgeven. Ik startte gelijk met de opleiding tot docent.

Dans is iets wat mij raakt. Als ik dans, ervaar ik mezelf, mijn lichaam en tegelijkertijd is er iets dat groter is dan ‘ik’. Verbinding met het grote geheel wordt in mij wakker. Iets vreugdevols wordt wakker. Levensvreugde, passie en plezier worden wakker. In dans kan ik heel precies aanwezig zijn. Ik vergelijk dit wel eens met meditatie. Dans is voor mij misschien wel meditatie in beweging. Helder aanwezig bij elke stap die ik zet. Helder aanwezig bij elke beweging die ik maak. Het maakt me blij.

In mijn manier van lesgeven vind ik het belangrijk om te werken met een thema om diepgang te brengen in dat wat ik aanbied. Tegelijkertijd houd ik van lichtheid en speelsheid. Het is mijn intentie om les te geven op een manier die lichtvoetig is en tegelijkertijd diepgang heeft.

Naast Biodanza heb ik vele andere opleidingen tot bewustwording gevolgd, die me allen dierbaar zijn. Zo heb ik een aantal trainingen Geweldloze Communicatie gevolgd bij Yoram Mozenson. Bij Roy Martina heb ik een Body-Mind coachingsopleiding gedaan, later ben ik bezig geweest met een coachingsopleiding volgens het Enneagram bij Willem Jan van de Wetering. Familieopstellingen kwamen langs op mijn pad en sinds 2013 voel ik me enorm verbonden met de “Be thé Change” mouvement van Rich en Yvonne Durta-St John, bij wie ik een aantal workshops heb gevolgd. Zij zijn de creatoren van Challange Day (Amerika). In Nederland heet dit programma “Over de Streep”.

Sinds 2013 werk ik samen met Theo Roos in de organisatie Checkitin! Theo en ik geven op scholen workshops waarbij we jongeren uitdagen om respectvol met elkaar om te gaan. Wij geloven in een wereld waarin elk kind zichzelf kan zijn, zich gerespecteerd voelt en respect heeft voor anderen. Het programma dat we op scholen aanbieden is uitdagend, dynamisch en heeft veel diepgang. Het resultaat is dat leerlingen elkaar zien staan en met respect omgaan met zichzelf en anderen.

Sinds 2014 studeer ik aan de School voor Zijnsorientatie van Hans Knibbe. Dit is een opleiding die Tibetaanse Dzogchen Meditatie verbind met Westerse Psychotherapie. Een heel mooi bewustwordingspad, dat wat mij betreft een enorme diepgang teweeg brengt in mijn leven. Ik ben enorm dankbaar dat ik dit pad mag lopen. In november 2020 heb ik mijn diploma ontvangen als leraar Zijnsoriëntatie.

Sinds januari 2016 heb ik Praktijk Digna Schenk opgericht. Binnen deze praktijk geef ik verschillende meditatie workshops, trainingen en bied ik begeleidingstrajecten aan. Heel inspirerend om te doen en mooi om op deze manier bij te dragen aan een warme, verbindende samenleving!

Sinds september 2019 bestaat Zijn in beweging.nu. Zijn in beweging is een vorm van dans en bewustwording waar ik me geheel laat inspireren door Zijnsoriëntatie. In 2019 ging de eerste jaargroep van start. Met heel veel plezier kan ik zeggen dat deze jaargroep inmiddels vervolg heeft gekregen en ook in het 2021 en 2022 zullen er nieuwe jaartrainingen van start gaan.

Theme: Overlay by Kaira Digna Schenk-Hofstee
Amsterdam