Mijn naam is Digna Schenk. In het jaar 2001 maakte ik voor het eerst kennis met Biodanza. Dat was tijdens het Eigentijds Festival, een jaarlijks terugkerend festival waar vele activiteiten plaats vinden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Aanvankelijk was er spanning om Biodanza te doen. Mijn nieuwsgierigheid won van mijn angst! Gelukkig want al bijna 14 jaar geef ik met heel veel plezier Biodanza.

Biodanza raakt me, maakt me blij. Waarom? Omdat het in Biodanza helemaal niet gaat om "mooi" dansen. Het gaat om bewegen zoals bij je past. Geen passen leren van een docent. Wel afstemmen op jezelf, je gevoeligheid mee laten doen. Echter ook je kracht en willen inbrengen in de dans. Je passie en plezier ruim baan geven. Daarnaast is er in Biodanza een sterk verbindend element aanwezig. Die verbinding hoeven we niet te zoeken. Die is er al. Je hart gaat open, de vreugde die in jou leeft wordt wakker. 

In maart 2005 ben ik afgestudeerd aan de Biodanza School Amsterdam bij Patricia Martello. 

  

Naast Biodanza heb ik vele andere opleidingen tot bewustwording gevolgd, die me allen dierbaar zijn. Zo heb ik een aantal trainingen Geweldloze Communicatie gevolgd bij Yoram Mozenson. Bij Roy Martina heb ik een Body-Mind coachingsopleiding gedaan, later ben ik bezig geweest met een coachingsopleiding volgens het Enneagram bij Willem Jan van de Wetering. Familieopstellingen kwamen langs op mijn pad en sinds 2013 voel ik me enorm verbonden met de "Be thé Change" mouvement van Rich en Yvonne Durta-St John, bij wie ik een aantal workshops heb gevolgd. Zij zijn de creatoren van Challange Day (Amerika). In Nederland heet dit programma "Over de Streep".


Sinds 2013 werk ik samen met Theo Roos in de organisatie Checkitin! Theo en ik geven op scholen workshops waarbij we jongeren uitdagen om respectvol met elkaar om te gaan. Wij geloven in een wereld waarin elk kind zichzelf kan zijn, zich gerespecteerd voelt en respect heeft voor anderen. Het programma dat we op scholen aanbieden is uitdagend, dynamisch en heeft veel diepgang. Het resultaat is dat leerlingen elkaar zien staan en met respect omgaan met zichzelf en anderen.  
 

Sinds 2014 volg ik een opleiding bij de School voor Zijnsorientatie van Hans Knibbe. Dit is een opleiding die Tibetaanse Dzogchen Meditatie verbind met Westerse Psychotherapie. Een heel mooi bewustwordingspad, dat wat mij betreft een enorme diepgang teweeg brengt in mijn leven. Ik ben enorm dankbaar dat ik inmiddels al vier jaar dit pad mag lopen. Sinds 2017 volg ik de begeleidersopleiding Zijnsorientatie aan de School in Utrecht.

 

Last but not least, sinds januari 2016 heb ik Praktijk Digna Schenk opgericht. Binnen deze praktijk geef ik verschillende workshops, trainingen en bied ik coachingstrajecten aan. Heel inspirerend om te doen en mooi om op deze manier bij te dragen aan een warme, verbindende samenleving!