Luister naar de stem van je hart. Dans je hart, je voeten zullen volgen.

In deze tijd waarin veel van ons gevraagd wordt, is het belangrijk geworden om te leren stil staan. Doen we dit niet en hebben we van nature de neiging om de lat hoog te leggen, dan heb je de kans om burn out te raken. Deze speciale Biodanza dagen zijn bedoeld voor mensen die graag in verbinding met de stilte van hun eigen hart willen dansen. Ze zijn ook bedoeld voor mensen die willen leren om in diepe stilte met zichzelf te zijn. Want het is nog helemaal niet zo gemakkelijk om echt met jezelf geconfronteerd te worden. Soms komen we daarin diepe pijn, angst of zelfafwijzing tegen. Laat je hierdoor niet afschrikken, want juist deze pijn, angst en zelfafwijzing, zijn de deur naar diepe vreugde. Een vreugde die veel dieper is dan we in ons gewone dagelijkse leven tegen komen.

Precies waar laten zijn wat is:
Het zijn dus ook dagen om te oefenen om 'waar' te laten zijn wat is. Als we vreugdevol zijn, is dat prima. Als we verdrietig zijn, dan dansen we met ons verdriet. Als we boos zijn, dan zijn we nieuwsgierig naar hoe boosheid nu eigenlijk precies voelt. Welke energie boosheid in ons doet oplaaien, zonder dat we dit uitacten of tot iets verkeerds maken. Wanneer we in diepe rouw zijn, omarmen we onszelf, en laten de pijn van rouw door ons heen stromen. Kortom, welke emotie we ook tegenkomen, we zijn er nieuwsgierig naar, we beseffen dat het onze emotie is, dat wij er zelf verantwoordelijk voor zijn en dat we ermee kunnen dansen. Zo kunnen we ook ontdekken dat alles vergankelijk is. Ook onze gevoelstoestanden. Dan hoeven we niet meer zo op weg te zijn naar onszelf 'goed' voelen. We kunnen precies rusten is hier en nu. En juist dat laatste: Precies rusten in hier en nu, blijkt enorm vreugdevol en vervullend te zijn.

Een daad van liefde:
Wanneer we precies kunnen rusten in hier en nu, is er de mogelijkheid om heel diep thuis te komen in liefde voor jezelf. Om jezelf te omarmen, precies zoals je bent. Om 'alles' in jezelf te omarmen precies zoals het is. Het zijn dus ook dagen waarop we kunnen oefenen in Zelfcompassie. Wanneer we onszelf kunnen omarmen, kunnen we anderen ook omarmen precies zoals zij zijn. Het is dus een daad van liefde naar onszelf en de wereld om ons heen om op deze stiltedagen te komen dansen.

Wanneer spreken we niet:
Wat is er nu zo bijzonder aan deze Biodanza Stiltedagen in vergelijking met 'normale' Biodanza? Het bijzondere zit er in dat we bijna de gehele dag in stilte samen zullen zijn. Je hoeft geen muur om jezelf heen te zetten, je hoeft je ogen niet dicht te doen, je kunt juist heel diepe verbinding ervaren, zowel met jezelf als met anderen. Alleen gebeurt dat op deze dagen niet door middel van spreken/woorden. Zowel vooraf als achteraf en tijdens de pauze zullen we in stilte samen zijn. 


Wanneer spreken we wel:
In de ochtend is er een moment van delen en vlak voordat we vertrekken is er een moment van delen (praten) en verder zullen we de hele dag in stilte samen dansen. Soms dansen we alleen, soms dansen we samen. We spreken met de taal van het hart, ons lichaam. Digna zal de dag met weinig woorden begeleiden, zij zal korte en soms diepgaande aanwijzingen geven. Hierdoor kunnen we in diepe stilte bij onszelf komen.

Praktische informatie:

De data van deze stiltedagen zijn nog niet bekend. Het plan is om 5 van deze stiltedagen te organiseren verspreidt over het jaar. Deze worden zo spoedig mogelijk op deze pagina bekend gemaakt. Er zal ook een mail over komen. Mocht je op de mailinglijst willen, stuur dan een berichtje aan Digna


Locatie:

Geert Grote School, Fred Roeskestraat 82 te Amsterdam

Met de auto: Gratis parkeren op het schoolplein van de school
Met het OV: NS Station Amsterdam Zuid en metrostation Amstelveenseweg liggen op loopafstand van de school.


Tijden:
De dagen starten om 10:00 uur en eindigen om 17:00 uur
De zaal is open vanaf 9:30 uur. Fijn als je dan al aanwezig bent voor een kop thee of koffie. We starten stipt om 10:00 uur.

 

Investering:
45 euro per dag.

De bedragen zijn inclusief 21% BTW

Je kunt je bijdrage voldoen via rekeningnummer NL94 ASNB 0709 1893 62 t.n.v. Biodanza met Digna o.v.v. Biodanza Stiltedag + datum + je volledige voor en achternaam.