Luister naar de stem van je hart. Dans je hart, je voeten zullen volgen.

Even stil staan bij jezelf. Luisteren naar de stem van je hart. Simpel genieten van dans. Deze speciale Biodanza dagen zijn bedoeld voor mensen die graag in verbinding met de stilte van hun eigen hart willen dansen. Ze zijn ook bedoeld voor mensen die willen leren om in diepe stilte met zichzelf te zijn. Die willen oefenen om de stilte in zichzelf te vinden en daarvan te genieten. 

Soms worden we stil en komen we juist heel veel lawaai tegen. Dan is dat wat er is. En weet je, dat lawaai dat ben je niet! Jij bent de stille ruimte die het lawaai kan waarnemen. Die aan het lawaai een bedding kan geven. Dan is lawaai opeens helemaal zo erg niet meer. Jij bent ten diepste de roerloze, stille, tijdloze grond. Deze grond worden we gewaar als we ons er op afstemmen. Dat zullen we op deze dagen keer op keer doen.

Precies waar laten zijn wat is:
Het zijn dus ook dagen om te oefenen om 'waar' te laten zijn wat is. Als we vreugdevol zijn, is dat prima. Als we verdrietig zijn, dan dansen we met ons verdriet. Als we boos zijn, dan zijn we nieuwsgierig naar hoe boosheid nu eigenlijk precies voelt. Welke energie boosheid in ons doet oplaaien, zonder dat we dit uitacten of tot iets verkeerds maken. Kortom, welke emotie of gedachte we ook tegenkomen, we zijn er nieuwsgierig naar. We beseffen dat wij veel ruimer en stiller zijn dan alles wat langskomt. We geven bedding aan alles wat komt, zonder het goed of fout te maken. Dan hoeven we niet meer zo op weg te zijn naar onszelf 'goed' voelen. We kunnen precies rusten is hier en nu. En juist dat laatste: Precies rusten in hier en nu, blijkt enorm vreugdevol en vervullend te zijn.

Een daad van liefde:
Wanneer we precies kunnen rusten in hier en nu, is er de mogelijkheid om heel diep thuis te komen in liefde voor jezelf. Om jezelf te omarmen, precies zoals je bent. Om 'alles' in jezelf te omarmen precies zoals het is. Het zijn dus ook dagen waarop we kunnen oefenen in Zelfcompassie. Wanneer we onszelf kunnen omarmen, kunnen we anderen ook omarmen precies zoals zij zijn. Het is dus een daad van liefde naar onszelf en de wereld om ons heen om op deze stiltedagen te komen dansen.

Wanneer spreken we niet:
Wat is er nu zo bijzonder aan deze Biodanza Stiltedagen in vergelijking met 'normale' Biodanza? Het bijzondere zit er in dat we bijna de gehele dag in stilte samen zullen zijn. Je hoeft geen muur om jezelf heen te zetten, je hoeft je ogen niet dicht te doen, je kunt juist heel diepe verbinding ervaren, zowel met jezelf als met anderen. Alleen gebeurt dat op deze dagen niet door middel van spreken/woorden. Zowel vooraf als achteraf en tijdens de pauze zullen we in stilte samen zijn. 


Wanneer spreken we wel:
In de ochtend is er een moment van delen en vlak voordat we samen de dag afronden is er een moment van delen (praten) en verder zullen we de hele dag in stilte samen dansen. Soms dansen we alleen, soms dansen we samen. We spreken met de taal van het hart, ons lichaam. Digna zal de dag met weinig woorden begeleiden, zij zal korte en soms diepgaande aanwijzingen geven. Hierdoor kunnen we in diepe stilte bij onszelf komen.

Praktische informatie:

De data 
30 september
25 november
16 december 2018

20 januari
24 februari
31 maart
26 mei
30 juni 2019


Locatie:
Vrije School de Vuurvogel
Faunalaan 250
3927 PS. Driebergen- Rijsenburg


Tijden:
De dagen starten om 11:00 uur en eindigen om 17:00 uur
De zaal is open vanaf 10:30 uur. Fijn als je dan al aanwezig bent voor een kop thee of koffie. We starten stipt om 11:00 uur. (De deur is vanaf dan gesloten)|

Investering:
50 euro per dag of 450 euro wanneer je 10 dagen in een keer betaald.


Aanmelden en informatie:
Neem contact op met Digna